Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nena
Chyba mieszka na forum...
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 1311
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roma
|
Wysłany: Czw 11:26, 21 Gru 2006 Temat postu: Przepisy swiateczne |
|
|
Swieta juz tuz, tuz , moze podzielimy sie jakimis fajnymi przepisami??, bo mi osobiscie salatka jarzynowa i sledzik troche sie znudzily....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
nena
Chyba mieszka na forum...
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 1311
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roma
|
Wysłany: Czw 13:35, 21 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
NIkt nie pisze wiec sama wygrzebalam przepis, ktory mi dala bratowa:
1 kg. pieczarek pokroic w nieduze kawalki i odgotowac,
4 jajka ugotowac, pokroic w kostke
1 puszka groszku zielonego
troche zielonej pietruszki,
Skladniki wymieszac, dodac majonez , sol i pieprz(jesli ktos lubi mozna dodac troszke cebulki w kosteczke) SMACZNEGO!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
alma
Chyba mieszka na forum...
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Ontario
|
Wysłany: Czw 15:47, 21 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Ja robie co roku kulebiaka z grzybami (niewiem czy to sie powinno zwac kulebiak czy nie, ale u mnie to nosi takie mienie )
Kupuje gotowe ciasto francuskie bo sama robic nie umiem.
Grzyby (suszone, swieze - dosc duzo ich robie) dusze z cebula, czosnkiem, sol, pieprz, czasem dodam szczypte majeranku. Uduszony farsz ostudzic.
Rozwalkowac ciasto na grubosc mniej wiecej pol cala (ok. 1.5 cm) . Posmarowac koncowki rozbeltanym zoltkiem. Wylozyc ciasto na blaszke. Wylozyc farsz na srodek i skleic rogi. Ksztalt moze byc dowoly. Ja zazwyczaj lubie prostokatny bo sie miesci na polmisku. Posmarowac reszta zoltka i piec jakies 30-45 min w 375 F. (przeliczcie to sobie na Celcjusza ale chyba wychodzi ok. 180C)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
alma
Chyba mieszka na forum...
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 1395
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Ontario
|
Wysłany: Czw 15:50, 21 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Tak na marginesie.. moze by ten topik przeniesc do Dom/Dzieci.. bo w koncu pieczenie i swieta sie kojarza z domem..?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
nena
Chyba mieszka na forum...
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 1311
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Roma
|
Wysłany: Czw 16:52, 21 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Super, u nas cos takiego nazywa sie slony tort, robilam taki z szynka i cukinia, ale z grzybami nigdy. Sorobuje!!! Jesli mozna to przeniesmy, to na ddzial DOM I DZIECI- problem tylko, ze nie wiem jak
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Missy
Administrator
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 3584
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć:
|
Wysłany: Pią 21:11, 22 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
kurcze,zapozno przeczytalam i przenioslam do innego dzialu
chcecie zeby byl dzial 'kulinaria' czy go usunac i faktycznie przeniesc do dzialu 'dom'?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
czarna
Lekko uzależniony
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 432
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 22:27, 22 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
sądzę, ze to najbardziej odpowiedni dzial
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|